انقلاب اسلامی برای ماندگاری به دو بال ادبیات و تاریخ نیازمند است
به گزارش خبرنگار فارس نشست رسانهای بررسی تولید و انتشار کتاب انقلاب در حوزه هنری و انتشارات سوره مهر صبح شنبه ۹/۱۱/۸۹ در محل این انتشارات با حضور هدایت الله بهبودی مدیر دفتر ادبیات انقلاب اسلامی حوزه هنری، محمد حمزهزاده مدیرعامل انتشارات سوره مهر و امیرحسین فردی مدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری برگزار شد.
هدایتالله بهبودی مدیر دفتر ادبیات انقلاب اسلامی حوزه هنری در این نشست خبری گفت: حوزه هنری با ادبیات و شعر برای جامعه فرهنگی شناخته شده است، اما پرداختن به مستندات انقلاب و جمعآوری گفتههای شاهدان و نقشآفرینان حوادث انقلاب هم از منظر حوزه دور نبوده و از ابتدای سال 72 دفتری تحت عنوان ادبیات انقلاب اسلامی تاسیس شد که برعکس نامش به پروژههای تاریخی درباره انقلاب پرداخت و از این رهگذر آثار فراوانی به دست جامعه پژوهشگر رسید.
بهبودی در ادامه با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی 2 بال دارد، گفت: انقلاب بالی به نام ادبیات داشته و بال دیگرش تاریخ است که برای ماندگاری به هر دو بال نیازمند است.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی برای ارائه آمار دفتر ادبیات انقلاب اسلامی، عنوان کرد: آمار دادن امری خوب است، اما کلیاتی وجود دارد که نمیتوان از آن گذشت، آن کلیات از این قرار است که وضعیت تاریخی ما بهتر از ادبیات است، در عرصه تاریخنگاری سازمانهای زیادی از دولت ارتزاق میکنند و فعالیتهای شایستهای ارایه میدهند.
مدیر دفتر ادبیات انقلاب اسلامی حوزه هنری اضافه کرد: از ابتدای سال 72 تلاش کردیم خانههای خالی این جدول نه چندان پر را پر کنیم به این دلیل چند قالب انتخاب شد؛ اولین قالب روزشمار، دومین قالب دایرةالمعارف و در نهایت تاریخ شفاهی را در نظر گرفتیم و در حال حاضر هم تولیدات ما در این سه عرصه، عرضه میشود.
به گفته مدیر دفتر ادبیات انقلاب اسلامی حوزه هنری، دو پژوهش در برنامه قرار دارد یکی درباره حوادث سالهای اوایل دهه 40 که مربوط به 15 خرداد 42 است و دیگری روزشمار سال 56 و 57 را در بر میگیرد.
بهبودی در ادامه با اشاره به فعالیتهای سال آینده دفتر ادبیات انقلاب اسلامی حوزه هنری متذکر شد: دایرةالمعارف نگاری انقلاب اسلامی را برای جوانان در نظر داریم که 2 جلد آن منتشر شده و نگارش جلد سوم به پایان رسیده که امیدواریم سال آینده منتشر شود؛ دیگری دایرة المعارف زندان سیاسی عصر پهلوی است. این دایرة المعارف در حدود 600 مدخل دارد که بیش از یک سوم از مدخل آن نوشته شده؛ البته کتابهای متعددی در عرصه تاریخ شفاهی از سوی این دفتر منتشر شده است.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به انقلاب اسلامی افزود: انقلاب اسلامی ما ریشه، تنه و شاخههای خود را منبعث از باورها دارد، دفتر ادبیات انقلاب هم قصد منعکس کردن این باورها را دارد.
وی در خاتمه سخنان خود ادامه داد: اعتراف میکنم از نظر کمیت کار ما قابل مقایسه با مرکز اسناد انقلاب اسلامی نیست؛ کیفیت کار حوزه هنری به اعتقاد من متفاوت است به طور مثال کتاب خاطرات عزتشاهی با برخی از آثار منتشر شده از سوی اسناد انقلاب اسلامی قابل مقایسه نیست.
خبرگزاری فارس
تعداد بازدید: 6020
http://oral-history.ir/?page=post&id=3535