پرهیز از نگاه و تحلیل یک‌طرفانه به موضوع اسناد انقلاب



 

سجاد راعی، در نشست سرای انقلاب اسلامی گفت: در سیر تحقیق و پژوهش، با استفاده از روش اسنادی، باید از اسناد و مدارک طرف مقابل نیز بهره بگیریم تا نگاه یک‌ طرفانه به موضوع نداشته باشیم./


به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست نقد و بررسی کتاب "مبارزات امام خمینی (ره) به روایت اسناد" با حضور سجاد راعی نویسنده اثر و میر‌هراس احمدزاده، منتقد، پیش از ظهر امروز (24 اردیبهشت) در سرای انقلاب اسلامی برگزار شد.

در آغاز این نشست، میر‌هراس احمدزاده، زندگی و مبارزات سیاسی امام خمینی (ره) علیه رژیم پهلوی را به سه دوره تقسیم کرده و اظهار داشت: شروع نهضت اسلامی از دهه 1340 تا 1343، فعالیت و مبارزات سیاسی امام در نجف و ترکیه و مبارزات سیاسی ایشان در کشور فرانسه(پاریس) تا زمان بازگشت به ایران و پیروزی انقلاب اسلامی، مهم‌ترین دوران مبارزات و فعالیت‌های سیاسی امام را تشکیل می‌دهند. 

وی ادامه داد: در کتاب "مبارزات امام خمینی (ره) به روایت اسناد" دوره سوم زندگانی و مبارزات امام را از زمان تبعید به پاریس در 24 مهر سال 1357  تا پیروزی انقلاب اسلامی به روایت از اسناد، ارائه شده است.

احمدزاده خاطر نشان کرد: اهمیت و تازگی موضوع به جهت این که تاکنون کتاب‌های مختلفی درباره مبارزات و زندگی سیاسی امام منتشر شده‌اند، اما در کتاب "مبارزات امام خمینی (ره) به روایت اسناد" چکیده از اسناد موضوعی و شخصیتی، در قالب 204 سند معتبر و 413 صفحه توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی به چاپ رسیده است.

وی تصریح کرد: ارائه تقویم روزشمار از وقایع آن 4 ماه تبعید امام خمینی (ره) به پاریس، انسجام دقیق و مثبت در محتوای اثر، زبان ساده و روان، پرداختن به مقوله مهاجرت و تحلیل جو سیاسی آن دوران از نقاط قوت این کتاب محسوب می‌شوند.

احمدزاده پیشگفتار را از مهم‌ترین بخش‌ در معرفی روند تحقیق و اهمیت موضوع دانست و افزود: نحوه تحلیل و جمع‌‌آوری منابع و اسناد معتبر بر ای تدوین، هدف از تحقیق و پژوهش، تحلیل سیر محدوده زمانی و مکانی موضوع تحقیق از مهم‌ترین محور‌هایی اند که مولف در پیشگفتار باید به آن بپردازد.

وی اظهار داشت: رویکرد تاریخ‌نگاری انقلاب با روش اسنادی متفاوت است. در روند تاریخ نگاری، مورخ باید به تحلیل موضوعات و وقایع تاریخی بپردازد، در صورتی که در روش اسنادی، محقق و پژوهشگر باید از درون اسناد به یک تحقیق جامع و کاملی برسد.

در ادامه نشست نقد و بررسی کتاب "مبارزات امام خمینی (ره) به روایت اسناد"، سجاد راعی، نویسنده اثر اظهار داشت: مرکز اسناد انقلاب اسلامی بر نحوه جمع‌آوری اسناد این کتاب نظارت کامل و جامعی داشت. آوردن چکیده‌هایی از اسناد مربوط به مبارزات امام در دوران رژیم پهلوی در این کتاب می‌تواند به عنوان منبع و مرجع برای خوانندگان قرار بگیرد.

وی ادامه داد: کمی و کاستی‌های این کتاب را می‌توان در چاپ‌های بعدی تکمیل کرد. انقلاب اسلامی از منظر موافقان بررسی می‌شود و این نوعی نگاه یکطرفانه را وارد اثر می‌کند. 

راعی افزود: در سیر تحقیق و پژوهش، با استفاده از روش اسنادی، باید از اسناد و مدارک طرف مقابل نیز بهره بگیریم تا نگاه یک‌ طرفانه به موضوع نداشته باشیم. در کتاب "مبارزات امام خمینی (ره) به روایت اسناد" نیز اسنادی مربوط به کشور فرانسه در زمان تبعید امام خمینی (ره) آورده شده است.
این نویسنده و پژوهشگر خاطر نشان کرد: در روش تحقیق اسنادی به دنبال اثبات نیستیم، بلکه به دنبال راهی برای ارائه گوشه‌های پنهان و ناگفته در تاریخ انقلاب اسلامی هستیم.

نشست نقد و بررسی کتاب "مبارزات امام خمینی (ره) به روایت اسناد" پیش از ظهر امروز(24 اردیبهشت) در سرای انقلاب اسلامی برگزار شد.


24 اردیبهشت 1388 ساعت 19:02

گزارشگر : فاطمه نوروند

آدرس مطلب: http://www.ibna.ir/vdcdfk0o.yt0zo6a22y.html

خبرگزاری کتاب ایران (IBNA)
  http://www.ibna.ir


 
تعداد بازدید: 7054



http://oral-history.ir/?page=post&id=2650