کتابشناسی مرحوم آیتالله غلامحسین جمی
آیتالله غلامحسین جمی (1304 ـ 1387) پس از پیروزی انقلاب اسلامی با حکم حضرت امام (ره) به عنوان نخستین امام جمعه آبادان معرفی شد و از چهره های ماندگار و مظهر مقاومت شهر آبادان در دفاع مقدس بود. وی دیشب(هفتم دی) در سن 83 سالگی بر اثر بیماری راهی خانه ابدی شد. به همین مناسبت "ایبنا" مروری دارد بر مهمترین آثاری که در باره وی منتشر شدهاند.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، غلامحسین جمی سال 1304 در قریه اهرم مرکز تنگستان از توابع بوشهر، به دنیا آمد.
وی در سال 1327 راهی آبادان شد و نزد آیتالله شیخ عبدالرسول قائمی تحصیل دروس حوزوی را پی گرفت.
با ظهور جمعیت فداییان اسلام به رهبری سیدمجتبی میرلوحی (نواب صفوی) و ایجاد کانون و شعبهای از این جمعیت در آبادان، غلامحسین جمی با بسیاری از اعضا آشنا شد و با آغاز حرکت امام خمینی(ره) در دهه 1340در مساجد آبادان به سخنرانی پرداخت.
فعالیتها و سخنرانیهای غلامحسین جمی در آبادان سبب شد تا او سکاندار و چهره پیشرو انقلاب در آن خطه شود.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، وی علاوه برپایی و اقامه نماز جمعه در آبادان، تحولات و تحرکات سیاسی شهر را با دقت زیرنظر داشت.
با شروع جنگ تحمیلی، شهر آبادان در وضعیتی بحرانی قرار گرفت و یک سال در محاصره به سر برد. در چنین شرایط و وضعیتی، آیتالله غلامحسین جمی در شهر ماند و نقطه قوتی برای مقاومت آن شد.
وی در آذر 1361 و در انتخابات نخستین دوره مجلس خبرگان به نمایندگی مردم استان خوزستان برگزیده شد.
آیتالله غلامحسین جمی بر اثر عارضه مغزی، مدتها از بیماری رنج میبرد و سرانجام هفتم دی ماه، در سن 83 سالگی و در بیمارستان امام خمینی(ره)دعوت حق را لبیک گفت.
کتاب "نوشتم تا بماند" بیست و چهارمین کتاب از مجموعه "یادداشتهای جنگ" تهیه و منتشر شده توسط دفتر ادبیات و هنر مقاومت، به اهتمام محسن کاظمی، تازهترین و مهمترین کتاب در باره آیتالله جمی است.
فصل نخست این کتاب یادداشتهای روزانه آیتالله غلامحسین جمی در جنگ را از تاریخ 24 مهر 1359 تا 19 مهر 1360 دربرمیگیرد.
"یادگشتها" فصل دوم و شامل یادداشتهای پراکنده آیتالله غلامحسین جمی با عناوین دوران مبارزه، جمی و بیماری، در میان بحران، پایداری تا پیروزی، بدرقه خاموش و آوای توحید است.
در فصل سوم با عنوان "پیوست ها" آثار شفاهی آیتالله غلامحسین جمی و از جمله خطبه نماز جمعه و سخنرانی ها و گفت و گو با مطبوعات گردآمده است.
کتاب "نوشتم تا بماند" در قطع وزیری و 855 صفحه، با شمارگان 2500 نسخه و قیمت 11000تومان و جلد گالینگور تاکنون توسط انتشارات سوره مهر به چاپ دوم رسیده است. چاپ نخست این اثر سال 1386 با شمارگان 2200 نسخه روانه بازار کتاب شده بود.
"خاطرات حجتالاسلام غلامحسین جمی" کتاب دیگری درباره وی است که وقایعی مانند؛ کشف حجاب، نهضت ملی شدن صنعت نفت و نقش علما و فداییان اسلام در آن واقعه، نقش آبادان در نهضت امام خمینی(ره)، فعالیتهای آیتالله قائمی و وقایع شتاببخش به پیروزی انقلاب اسلامی را شرح میدهد.
در پایان این کتاب، فصل جداگانهای از خاطرات آیتالله جمی از جنگ تحمیلی به صورت روزشمار آمده است.
کتاب "خاطرات حجتالاسلام غلامحسین جمی" در قطع رقعی و 295 صفحه و با شمارگان 3000 نسخه و قیمت 19000 ریال، سال 1385 توسط انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی تدوین و منتشر شده است.
شماره بیست و سوم ماهنامه تاریخی، فرهنگی "شاهد یاران" نیز با موضوع زندگی و سرگذشت آیتالله جمی است، مهرماه 1386 توسط نشر شاهد منتشر شده است.
عسگر عباس نژاد
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
تعداد بازدید: 7368
http://oral-history.ir/?page=post&id=2643