اخبار تاریخ شفاهی شهریور 1404


12 مهر 1404


به گزارش سایت تاریخ شفاهی ایران، «خبرهای ماه» عنوان سلسله گزارشی در این سایت است. این گزارش‌ها نگاهی دارند به خبرهای مرتبط با موضوع سایت در رسانه‌های مکتوب و مجازی. در ادامه خبرهایی از شهریور 1404 را می‌خوانید.

◄ در بیستمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت، همراه با رویداد ملی «آزادگان ایران» و گرامی‌داشت یاد و راه آزادگان سرافراز و به‌ویژه بزرگداشت سید آزادگان، شهید سیدعلی‌اکبر ابوترابی‌فرد، تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «پاسیاد پسر خاک»، جمعه ۷ شهریور ۱۴۰۴ در قزوین منتشر شد.

◄ حجت‌الاسلام سعید فخرزاده، مدیر دفتر دستاوردهای انقلاب اسلامی در یادداشتی در ایبنا نوشته: «پاسیاد پسر خاک» به رغم آنکه از تنوع راوی و استنادات متعدد برخوردار است، لکن نویسنده کوشش کرده قواعد حرفه‌ای در حفظ ادبیات راویان را رعایت کند، و اثر نهایی را با نثری روان و یک‌دست تولید کند که مطالعه آن را جذاب نموده است.

◄ وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در چهارمین آیین نکوداشت چهره‌های ماندگار میراث فرهنگی گفت: تاریخ شفاهی بزرگان فرهنگ و هنر برای ماندگار شدن در تاریخ در حال ثبت و ضبط شدن است‌.

◄  مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان قزوین در حاشیه نشست هم‌اندیشی شاعران و نویسندگان دفاع مقدس گفت: این اداره‌کل در سال‌های اخیر برنامه‌های جدی برای ضبط، ثبت و انتشار تاریخ شفاهی دوران دفاع مقدس استان اجرا کرده است.

◄  آیین رونمایی از کتاب «بچه‌های نامنظم منظم»، روایت شفاهی 20 نفر از مسئولین ستاد جنگ‌های نامنظم شهید چمران، 12 شهریور در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.

◄  مسئول مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران استان البرز، با بیان اینکه تاریخ شفاهی یکی از عرصه‌های مغفول‌مانده فرهنگی است گفت: اگر ما اتفاقات و خاطرات جزئی و انسانی تاریخ انقلاب و مقاومت را ثبت نکنیم، دیگران آن را روایت و تحریف خواهند کرد.

◄ سحر دانشور، پژوهشگر مطالعات زنان در گفت‌وگو با خبرگزاری صدا و سیما گفت: نقش بانوان در حوزه نشر کتاب به‌ویژه در بخش تاریخ شفاهی، در سال‌های اخیر بیش از گذشته پررنگ شده است؛ حضوری که هم در قالب نویسنده و راوی و هم در جایگاه شخصیت‌های اصلی روایت‌ها بروز یافته است.

◄ رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور از تلاش‌ها برای ثبت تاریخ شفاهی جهاد در فردوس خبر داد و گفت: کتاب «دوباره فردوس» بخشی از خاطرات و روایت‌های این منطقه را ثبت کرده و مقدمات نگارش جلد دوم در حال انجام است.

◄ معاون آموزشی مؤسسه میراث فقاهت خراسان گفت: این مجموعه علمی-پژوهشی با تمرکز بر اسناد و تاریخ شفاهی علما و نیز انتشار آثار تخصصی در حوزه‌های فقهی و رجالی، جایگاه تازه‌ای برای اعتلای مطالعات حوزوی ایجاد کرده است.

◄ مسئول دفتر حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت شهرستان آمل از ضبط خاطرات و تاریخ شفاهی بیش از 50 رزمنده و 90 نفر از والدین شهید توسط کارگروه‌های تخصصی خبر داد.

◄ مدیرکل ورزش و جوانان استان قم، از آغاز فرآیند جامع جمع‌آوری و تدوین تاریخ شفاهی ورزش استان قم خبر داد و بر اهمیت و فوریت این پروژه ملی-ورزشی تأکید کرد.

◄ سرپرست سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری قم به رونمایی از 5 جلد کتاب تاریخ شفاهی محلات قم اشاره کرد و گفت: محلات قدیمی قم بخشی از هویت تاریخی شهر هستند که تاکنون کمتر مورد توجه قرار گرفته‌اند. در این مجموعه، تاریخ شفاهی محلاتی همچون مسجد جامع، عشقعلی، باغ‌پنبه، الوندیه و چهل‌اختران گردآوری و تدوین شده و اکنون در قالب کتاب منتشر می‌شود. این اقدام گامی در بازشناسی هویت محلات قدیمی قم و انتقال آن به نسل‌های جدید است.

◄ مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان جنوبی گفت: تاکنون بیش از 1800 سند و مدرک مربوط به دفاع مقدس در استان جمع آوری شده و در حال تدوین تاریخ شفاهی نقش مردم و دستگاه‌های اجرایی استان در دفاع مقدس هستیم.

◄ رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمانشاه با بیان اینکه این استان در جنگ 12 روزه، 65 شهید تقدیم اسلام و انقلاب کرد، گفت: تاریخ شفاهی شهدای اقتدار استان کرمانشاه تا پایان سال جاری تدوین و ثبت می‌شود.

نشست تاریخ شفاهی با حضور مدیریت‌های اسناد، ادبیات و نشر آثار بانوان اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان مرکزی برگزارشد.

◄ مسئول کمیته تاریخ شفاهی دفتر حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت آمل گفت: با همکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان آمل، تاکنون موفق به انجام مصاحبه با 93 خانواده شهدا شده‌ایم که در مجموع شامل 117 نفر از پدران و مادران گرانقدر شهدا می‌شود.

◄ استاندار کرمانشاه با تأکید بر لزوم معرفی جامع‌تر یادمان‌ها و تاریخ شفاهی جنگ در کرمانشاه اظهار کرد: متأسفانه تاکنون حق مطلب درباره استان کرمانشاه ادا نشده است.

◄ نشست مشترک دانشگاه آزاد اسلامی و سازمان آب و برق خوزستان با هدف انعقاد قرارداد پژوهشی تاریخ شفاهی این سازمان برگزار شد.

◄ مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس یزد از ثبت بیش از 120 ساعت تاریخ شفاهی رزمندگان اسلام در این استان خبر داد.

◄ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: موسیقی «عاشیقلار» زبان هنر مردمی است و این موسیقی در طول تاریخ پاسدار فرهنگ شفاهی این مرز و بوم بوده است.

◄ رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران از استاندار آذربایجان شرقی به دلیل آغاز پروژه تهیه و تدوین تاریخ شفاهی آذربایجان قدردانی کرد.

 



 
تعداد بازدید: 31



http://oral-history.ir/?page=post&id=12848