اخبار تاریخ شفاهی مرداد 1402

تنظیم: سایت تاریخ شفاهی ایران

05 شهریور 1402


به گزارش سایت تاریخ شفاهی ایران، «خبرهای ماه» عنوان سلسله گزارشی در این سایت است. این گزارش‌ها نگاهی دارند به خبرهای مرتبط با موضوع سایت در رسانه‌های مکتوب و مجازی. در ادامه خبرهایی از مرداد 1402 را می‌خوانید.

◄ نشست نقد و بررسی کتاب «اینجا بالای تل، تکفیری‌ها می‌رقصند» با حضور منتقدان، اول مرداد در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد. کتاب «اینجا بالای تل، تکفیری‌ها می‌رقصند» نوشته شیرین زارع‌پور شامل زندگینامه شهید مدافع حرم سیداحسان میرسیار به‌تازگی (1402) توسط نشر 27 بعثت منتشر شده است.

◄ معاون فرهنگی اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان زنجان؛ محمدکاظم سلامت دوم مرداد 1402 در گفتگو با خبرنگار ایبنا با اشاره به حمایت بنیاد شهید از کتاب‌های موضوعی دفاع مقدس گفت: خاطرات یک هزار ایثارگر زنجانی در قالب تاریخ شفاهی ثبت و کتاب می‌شود.

◄ نشست علمی تاریخ شفاهی با عنوان «شیوه و روش پژوهش یا قالب و گونه‌ی نگارشی» با حضور محمد قاسمی‌پور، یحیی نیازی، غلامرضا عزیزی، مصطفی نیک‌نام مسئول تاریخ شفاهی و مرجان خالقی مدیر کتابخانه موزه و جمعی از علاقه‌مندان، راویان و صاحبنظران حوزه تاریخ شفاهی در سوم مرداد در سالن قصرشیرین موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.

◄ مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد از تدوین تاریخ شفاهی رزمندگان دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد در راستای دومین کنگره ملی شهدای این استان خبر داد. نشست کمیته نشر و تألیف دومین کنگره ملی شهدای کهگیلویه و بویراحمد دودم مرداد با حضور اعضا در سالن جلسات اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان برگزار شد.

◄  وزیر بهداشت با تأکید بر تبیین تاریخ شفاهی حوزه سلامت در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در نشست هم‌اندیشی مسئولین امور ایثارگران دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور (8مرداد 1402) گفت: باید به درستی حوادث و رخدادهای دفاع مقدس را برای جوانان تبیین کنیم.

◄ آئین رونمایی کتاب «رفیق بروجردی» خاطرات اکبر براتی نوشته مرتضی فتح‌الله‌زاده روز یکشنبه ۸ مرداد در مؤسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران برگزار شد. این کتاب، توسط نشر ایران در سال 1402 و 136 صفحه با قیمت 120هزار تومان منتشر شده است.

◄ جلسه بازدید رئیس و مدیران حوزه هنری از مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس سپاه نهم مرداد 1402 برگزار شد. رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس با تأکید بر این‌که نگاه حوزه هنری به مخاطب عمومی است، درحالی‌که نگاه مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس به تولید کتاب مرجع، اسنادی و پژوهشی است، گفت: تاریخ شفاهی فرماندهان دفاع مقدس باید به آثار خواندنی تبدیل شود.

◄ مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی دهم مرداد 1402 در گفتگو با خبرنگار میراث آریا گفت: تاریخ شفاهی هیئت‌های مذهبی در استان خراسان شمالی مستندسازی شد.

◄ کارگاه آموزشی تدوین تاریخ شفاهی با حضور جمعی از نویسندگان و پژوهشگران حوزه دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد در 14 مرداد در سالن حوزه هنری این استان برگزار شد. این کارگاه آموزشی با مشارکت اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد و حوزه هنری استان و با تدریس مجازی و آنلاینِ محمد قاسمی‌پور برگزار شد.

◄ سردار «مظاهر مجیدی» فرمانده سپاه انصارالحسین(ع) استان همدان 14 مرداد در حاشیه بازدید استاندار همدان از ستاد اجرایی کنگره شهدا، گفت: تاریخ شفاهی استان همدان در دوران دفاع مقدس در حال جمع‌آوری است که می‌تواند نقطه عطف برگزاری کنگره شهدا باشد.

◄ کتاب «تاریخ شفاهی حوزه علمیه نجف» مصاحبه محمدجواد صاحبی با آیت‌‎الله محمدمهدی آصفی به کوشش سعید روستا آزاد در معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم تهیه و تدوین و در ۴۸۴ صفحه، به همت مؤسسه بوستان کتاب منتشر شد.

◄ مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمانشاه  16 مرداد 1402، در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: مرکز اسناد بنیاد شهید کرمانشاه، حدود ۲ هزار مورد تاریخ شفاهی، مصاحبه با خانواده شهدا و ایثارگران استان را با موضوع شخصیت و وضعیت شهدا، ایثارگران و آزادگان در دوران دفاع مقدس جمع‌آوری کرده است.

◄ به همت دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری حوزه هنری انقلاب اسلامی خوزستان، اولین جلسه کارگاه آموزشی تحقیق و مصاحبه تاریخ شفاهی 15 مرداد 1402، در مسجد آیت‌الله شفیعی اهواز برگزار شد. در این نشست، علاوه بر تبیین چیستی، چرایی و چگونگی تاریخ شفاهی، نکاتی درباره مصاحبه نیز بررسی شد.

◄ کارگاه آموزشی تاریخ شفاهی با محوریت کارشناسی و ممیزی، روز 18 مرداد با حضور جمعی از نویسندگان حوزه دفاع مقدس در سالن جلسات اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد. مدرس این کارگاه آموزشی، «علی میرهاشمی» به صورت ارتباط تصویری (برخط)، مباحثی در خصوص معیارها و ضوابط خاص چاپ و نشر آثار دفاع مقدس و مقاومت را مطرح کرد.

◄ ویژه برنامه خوانش، معرفی، نقد و بررسی کتاب «باغ حاج علی»، خاطرات حاج‌مهدی سلحشور از دوران دفاع مقدس روز ۲۱ مرداد، به همت اداره کل کتابخانه‌های عمومی فارس در مجتمع آموزشی پژوهشگاه نیرو برگزار شد. نویسنده کتاب، نوید نوروزی است و در 1402 توسط انتشارات مرز و بوم منتشر شده است.

◄  شبکه مستند سیما، دو مجموعه تاریخ شفاهی ایران تهیه شده در دانشگاه هاروارد و بنیاد مطالعات ایران را طی یک فهرست محتوایی و زمانی گردآوری کرده و در اختیار پژوهشگران قرار خواهد داد. هدی موسوی، دانش‌آموخته تاریخ و پژوهشگر  گفت: صحبت‌های بیش از ۲۵۰ نفر را بررسی و ثبت کردیم که در آرشیو صدا وسیما موجود است.

◄ 24 مرداد همزمان با سالروز بازگشت آزادگان، تاریخ شفاهی و مستندات آزادگان موجود در آرشیو مرکز اسناد سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی معرفی و رونمایی شد.

◄  نخستین جلسه آموزش تاریخ شفاهی به منظور ارتقاء آثار و تولیدات تاریخ شفاهی و تاریخ محلی استان با تدریس محمدرضا ملک‌ثابت حمعه 27 مرداد 1402 در حوزه هنری یزد برگزار شد.

◄ مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه حوزه تاریخ شفاهی استان حاوی موضوعات مهمی است که به دلیل گستردگی کار و زمان‌بر بودن تهیه مستندات، تاکنون اقدامات اندکی در مورد آن انجام‌ شده است، گفت: در این حوزه می‌توان از ظرفیت سفیران رسانه‌ای بهره‌برداری کرد. این نشست در 30مرداد 1402 با حضور جمعی از دانش‌آموزان و سفیران منتخب رسانه منطقه لاران و گندمان برگزار شد.

 



 
تعداد بازدید: 1778



http://oral-history.ir/?page=post&id=11405