اخبار تاریخ شفاهی اسفند 1400
تنظیم: سایت تاریخ شفاهی ایران
03 فروردین 1401
به گزارش سایت تاریخ شفاهی ایران، «خبرهای ماه» عنوان سلسله گزارشی در این سایت است. این گزارشها نگاهی دارند به خبرهای مرتبط با موضوع سایت در رسانههای مکتوب و مجازی. در ادامه خبرهایی از اسفند 1400 را میخوانید.
◄ مراسم رونمایی از تاریخ شفاهی ورزش ایران روز دوشنبه 2 اسفند در آکادمی ملی المپیک برگزار شد. محمد پولادگر معاون قهرمانی، رضا صالحی امیری ریس کمیته ملی المپیک، محمدرضا داورزنی، مصطفی هاشمی طبا، کیکاووس سعیدی از جمله افراد حاضر در این مراسم بودند. در این مراسم از 18 جلد کتابهای تاریخ شفاهی ورزش ایران رونمایی شد.
◄ مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران لرستان با اشاره به اجرای فاز دوم طرح «تاریخ شفاهی والدین شهدا» در لرستان، گفت: در این مرحله ضبط و ثبت خاطرات ۲۲۰ والدین شهدا در هفته شهدا انجام میشود.
◄ مراسم رونمایی از ۱۶ کتاب ادبی و تاریخ شفاهی دفاع مقدس با حضور جمعی از مسئولان و اهالی قلم در بیرجند برگزار شد.
◄ کارگاه تاریخ شفاهی ویژه دانشجویان در دانشگاه لرستان برگزار شد.
◄ معاون راهبری استانهای دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری حوزه هنری گفت: آرشیو دقیق مستندات و منابع آثار تولید شده و در دست تولید در حوزه تاریخ شفاهی مراکز استانی یک ضرورت جدی است.
◄ سرداور گروههای «تاریخ شفاهی» و «منابع و آثار مرجع» نوزدهمین دوره جایزه کتاب دفاع مقدس، گفت: در این دوره فقط سه اثر مرجع داوری شد که این عدد جای تأمل دارد و حتی میتوان گفت که زنگ خطری در انتشار آثار مرجع بهشمار میرود. کاهش کمَی آثار و اقبال کم به پژوهش و تحقیق و انتشار آثار مرجع دفاع مقدس، نگرانکننده است.
◄ روزنامه همشهری گفتوگویی با لیلا نظریگیلانده از نویسندگان ادبیات دفاعمقدس در بخش تاریخ شفاهی ترتیب داده که امسال کتاب جدید او با عنوان«حاج جلال» برگزیده بخش ویژه چهاردهمین دوره جایزه ادبی جلال آلاحمد شده است.
◄ غلامرضا عزیزى، رئیس پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: با همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و بنیاد نمایش کودک، طرح تاریخ شفاهی صد سال تئاتر کودکان و نوجوانان در ایران کلید خورد.
◄ دهمین نشست تخصصی کارشناسان تاریخ شفاهی دفاع مقدس، هشتم اسفند برگزار شد.
◄ شماره اول از دوره جدید «دو فصلنامه پژوهشهای تاریخ شفاهی» (دوره ۱۳، شماره ۱) به سردبیری دکتر مرتضی نورائی منتشر شد.
◄ معاون فرهنگی حوزه هنری آذربایجان غربی گفت: ورود شتابزده در حوزه تاریخ شفاهی دفاع مقدس باعث میشود آنطور که یک محقق و صاحبنظر مفاهیم و رویدادهای تاثیرگذار را استخراج میکند، این اتفاق صورت نگیرد و به عادینویسی منتهی شود.
◄ مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران لرستان با تأکید بر لزوم سرعتبخشیدن به تهیه تاریخ شفاهی پدران و مادران شهدا، گفت: تاکنون بیش از 800 تاریخ شفاهی تولید شده و 215 مورد را نیز در دستور کار داریم.
◄ فیلم مستند «تاریخ شفاهی نظام سلامت مراغه» با حضور ۲۱ پیشکسوت فعال حوزه سلامت تولید و آماده اکران شد.
◄ نخستین جلد از کتاب تاریخ شفاهی کاخ گلستان به اهتمام دفتر پژوهش کاخ گلستان منتشر شد.
◄ کتاب آش پشت جبهه، روایت کوشش بانوان خوزستانی، با تلاش دفتر تاریخ شفاهی اهواز به چاپ رسید.
◄ حوزه هنری استان زنجان با همکاری و مشارکت معاونت راهبری استانها فراخوان ثبتنام کارگاه آموزشی تحقیق در تاریخ شفاهی را منتشر کرد.
◄ مؤلف کتاب «عصر امام خمینی(ره)» با بیان اینکه ثبت تاریخ شفاهی از رئوس جهاد تبیین است، گفت: معلمان پرورشی در دفاع مقدس غوغا کردند و نمونههایی از زحمات آنها در کتاب «آش پشت جبهه» بیان شده است.
◄ مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری گفت: ابزارهای الکترونیکی نوین و فضای مجازی بخشی از جامعه را دچار بحران هویت کرده که استفاده از تجربه بازنشستگان و بیان تاریخ شفاهی میتواند جامعه را از گسست نسلی نجات دهد.
◄ مهارت ساخت عروسک در روستای الولک قزوین به عنوان اثر ناملموس در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده که نقش موثری در انتقال تاریخ شفاهی و فرهنگی منطقه و حفظ و احیای این هنر و مهارت رو به فراموشی ایفا میکند.
◄ کارگاه تاریخ شفاهی برای فعالین قرارگاه مردمی تحول اجتماعی بنیاد فرهنگی خاتم الاوصیاء(عج) در مدرسه امیرالمؤمنین علی(ع) رشت برگزار شد.
◄ مراسم رونمایی از کتاب هفت جلدی «تاریخ شفاهی یکصد سال تئاتر کودک و نوجوان در ایران» برگزار شد.
◄ حسن مجیدیان، نویسنده و منتقد ادبی، در یادداشتی نگاهی انداخته است به پنج عنوان کتاب تاریخ شفاهی از انتشارات راه یار وابسته به دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی.
◄ علیرضا مختارپور در آئین رونمایی از تقریظ رهبری بر کتاب «حوض خون»، با اشاره به اینکه این کتاب حاصل قلم بانوانی جوان از نسل جدید انقلاب و تحقیق جامع درباره تاریخ شفاهی مجاهدت بانوان اندیمشک است، بیان کرد: حماسه این مهربانوان غیور اهوازی و اندیمشکی، همچون صدها حماسه دیگر، ناگفته و مغفول مانده است.
◄ مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد گفت: در طول یک سال گذشته حدود ۴۰ عنوان کتاب دفاع مقدس با موضوعات خاطره، زندگینامه، داستان، تاریخ شفاهی، شعر، کتاب کودک، کتاب اسنادی و... در استان کهگیلویه و بویراحمد چاپ و به بازار نشر عرضه شد.
◄ مدیرکل بنیاد شهید کهگیلویه و بویراحمد گفت: برگزاری دورههای آموزشی تاریخ شفاهی ضرورتی اجتنابناپذیر است و با توانمندسازی نویسندگان این حوزه، میتوانیم در آینده شاهد خلق آثار بهتر و باکیفیتتری باشیم.
تعداد بازدید: 4232
http://oral-history.ir/?page=post&id=10462